Multimiliardár Bakala prispel Schwarzenbergovi na kampaň pol miliónom

26.11.2012 Celý región

Praha 26. novembra (TASR) - Sumou pol milióna Kč podporil predvolebnú kampaň prezidentského kandidáta, lídra TOP 09 a šéfa českej diplomacie Karla Schwarzenberga multimiliardár Zdeněk Bakala. Informáciu priniesla agentúra Mediafax.

Podľa rovnakého zdroja sa Karel Schwarzenberg neobáva, že by ho takéto spojenie mohlo poškodiť.

"Je to od neho pekné, že mi poslal peniaze. Každý vie, že sa s Bakalom poznám už mnoho rokov a že práve od neho polmiliónová suma nie je nijako ohromujúca. Som samozrejme vďačný za každú podporu," cituje dnes Mediafax kandidátove slová.

Ako ďalej uviedol kandidát TOP 09 na post hlavy štátu, podstatne viac ako o spochybnenie vlastnej legitimity sa obáva o spochybnenie legitimity celej priamej voľby prezidenta ČR. "To, čo sa deje okolo kontroly podpisov na petičných hárkoch pre nestraníckych kandidátov, považujem za podstatne väčší problém," konštatoval.

Zdeněk Bakala patrí medzi vplyvné osobnosti českej podnikateľskej scény, jeho pracovné aktivity sa v súčasnosti sústreďujú hlavne na zámorie. Jeho meno sa spájalo napríklad s kauzou privatizácie Ostravsko-karvinských baní (OKD).
 

Vyberte región